Werkwijze Noëlle de Wilde Meubelstoffering

Alles begint met de vraag of je meubel het waard is om opnieuw te laten bekleden.
In ‘Is mijn stoel het waard‘ kom je achter het antwoord op die vraag.

Mijn meubel is het waard

Stap één is dan het aanvragen van een offerte. Dit gaat heel makkelijk.
Maak duidelijke foto’s van je meubel (voorkant, zijkant en achterkant) en stuur deze naar noelle@fotovintage.nl of via Whatsapp (rechtsonder deze pagina). Vermeldt hierbij je naam en telefoonnummer (en bij Whatsapp, je mailadres) en wat je wensen zijn.

Ik stuur je dezelfde dag (of uiterlijk de volgende dag) een bevestiging dat je offerteaanvraag goed is aangekomen en als ik nog aanvullende vragen heb maak ik een afspraak met je voor een korte bel afspraak.
Heb je de volgende dag nog geen bevestiging ontvangen? Dan is je bericht niet aangekomen. Neem dan even contact met mij op.

Korte belafspraak

Om een goede offerte te kunnen maken kan het zijn dat het nodig is om eerst even kort telefonisch contact te hebben. Zo kan ik aanvullende vragen stellen en krijg ik meer gevoel bij je meubel en wat er nodig is om het weer als nieuw te maken.

Offerte

Aan de hand van je foto’s en ons gesprek stuur ik je binnen een week een persoonlijke offerte via mail. Deze offerte bestaat uit de volgende onderdelen:

Meubelstof ik maak een schatting van de benodigde meters en reken met de prijs van een gemiddelde meubelstof. Als je akkoord gaat met de offerte wordt je meubel nagemeten en stuur ik een aangepaste offerte op basis van de exacte maten en de door jou uitgekozen meubelstof. Om garantie te kunnen geven op mijn werk, werk ik alleen met stoffen uit mijn eigen collectie.

Verzendkosten de meeste leveranciers rekenen € 22,00 verzendkosten dus daar ga ik in de offerte van uit. Afhankelijk van de gekozen leverancier kan dit later nog worden aangepast.

Overige materialen ik maak een schatting van de benodigde materialen. Omdat ik pas weet wat er precies nodig is als ik de binnenkant van het meubel zie kan deze prijs nog iets veranderen.
Ik hanteer hierbij een marge van maximaal € 20,00. Worden de kosten hoger dan de prijs uit de offerte plus € 20,00, dan neem ik altijd eerst contact op om te overleggen.

Arbeid aan de hand van vorige soortgelijke opdrachten reken ik een bedrag aan arbeid. Bij het uitvoeren van een opdracht is het resultaat voor mij het belangrijkst. Dat betekent dat als het meer tijd kost dan ik in de offerte heb gerekend deze extra tijd niet in rekening wordt gebracht.
Uitzondering hierop is als ik extra werkzaamheden moet uitvoeren die bij het maken van de offerte nog niet bekend waren. Dit is dan van tevoren al met je overlegd.

Voorbeeld offerte

Contact over offerte

De offerte is twee weken geldig. Je hebt dan rustig de tijd om over de offerte na te denken of deze te vergelijken met andere offertes.
Als ik na deze twee weken nog geen reactie van je heb ontvangen neem ik contact met je op om de offerte te bespreken. Als het bedrag hoger is dan je had gehoopt of buiten je budget valt ga ik graag met je in gesprek over eventuele aanpassingen waardoor we dichterbij een voor jou goede prijs komen.

Offerte wordt opdracht

Als je akkoord bent met de offerte en dit is bevestigd via mail wordt de opdracht ingepland.
Op welke termijn dit zal zijn hangt af van hoe druk het op dat moment is, de grootte van de opdracht en de levertijd van de stof.

Stof uitzoeken

Stap 1 is het uitzoeken van de stof. Als je nog niet een vastomlijnd idee hebt kom je naar mijn atelier om de collectie meubelstoffen te bekijken. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan je rustig zelf rondkijken of als je mijn hulp kan gebruiken dan kijken we samen, net wat jij fijn vindt.
Twijfel je tussen een aantal stoffen of kleuren? Of wil je de uitgezochte stof bij de rest van de meubels houden? Dan kun je als je in de buurt woont het stalenboek een aantal dagen lenen of als je verder weg woont vraag ik knipstalen aan die ik naar je toestuur. Werkwijze Fotovintage.

Weet je al precies wat je zoekt en woon je niet in de buurt? Dan kan ik ook meteen een aantal knipstalen aanvragen en naar je toesturen zodat je thuis kan kiezen.

Noëlle van Bruggen

Factuur aanbetaling

Ik stuur altijd een factuur voor een aanbetaling van 50% van het totaal bedrag.
Met het betalen van deze factuur is de opdracht een feit en ga ik de benodigde stof en materialen bestellen.

Inplannen van de opdracht

Als de stof en materialen binnen zijn kan de opdracht worden ingepland.
Wanneer dit is hangt af van de levertijd en de andere opdrachten waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik laat het weten als ik weet wanneer ik er aan kan beginnen.

Vervoer van je meubel

Het grootste deel van mijn klanten vindt het fijn om te zien waar hun geliefde meubel heen gaat en kiezen er daarom voor om het zelf te brengen en weer op te halen.
Mocht je je meubel niet kunnen of willen brengen dan werk ik met koeriersplatform Brenger.
Doordat zij koeriers uit je regio inschakelen kunnen zij een scherpe prijs hanteren.
Op de site van Brenger kun je door het invoeren van je eigen woonplaats naar ‘Apeldoorn’ zien wat deze kosten zijn.

Bekleden van je meubel

Ik vind het heel leuk om je mee te nemen in het proces. Ik maak foto’s van elk stapje en deze zal ik tussendoor of als het meubel klaar is met je delen.
Elk meubel is anders en voor mij is het resultaat het belangrijkst. Daarom is het soms lastig om van tevoren aan te geven wanneer je stoel of bank klaar is. Als ik niet helemaal blij ben dan haal ik het los tot ik het wel goed vind.

Je meubel is klaar!

Als het klaar is stuur ik een mailtje met foto’s van het resultaat en foto’s van het proces.
Ook ontvang je de factuur met het restant bedrag. Deze kan van tevoren of bij het afhalen worden betaald. We spreken af wanneer je zelf langs komt om je meubel op te halen of plannen een ophaalafspraak bij Brenger.

Garantie

Meubels gaan pas mijn atelier uit als ik er helemaal blij mee ben maar het blijft handwerk.
Mocht er onverhoopt toch iets met de stof of stoel gebeuren of je bent niet helemaal tevreden met het resultaat, dan doe ik er alles aan om het op te lossen.
Lees in het artikel Garantie hoe ik hiermee omga.

De rest van mijn site ontdekken?

Wil je nog verder rondkijken op mijn site? Klik dan op de afbeelding hieronder voor mijn hoofdpage.

Screenshot 2024 02 09 20 50 17 21 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12