Over mij

Over mij

Lees hier meer over mij

Over mij
Witte streep 14

Ik ben Noëlle de Wilde en in 2016 ben ik officieel begonnen met Fotovintage Meubelstoffering.
Eerst vanuit ons kleine schuurtje aan huis en nu huur ik een leuk pand op een paar minuten lopen vanaf ons huis. Sinds 22 mei 2023 heet mijn bedrijf Noëlle de Wilde Meubelstoffering.

Maar mijn liefde voor het vak meubelstofferen gaat veel verder terug. In 2005 bekleedde ik mijn eerste stoeltje tijdens een cursus en vanaf het eerste nietje dat ik er uit peuterde wist ik dat ik dit elke dag wilde doen. Wat ik toen niet had durven dromen is nu mijn dagelijkse werkelijkheid en ik prijs mezelf elke dag gelukkig. Wil je weten hoe het precies is gegaan? Lees dan mijn blog ‘Mijn langgezochte passie’

Noëlle van Bruggen

Carrière switch

De eerste jaren heb ik de ene cursus na de andere gevolgd en in 2012 ben ik naast mijn werk de opleiding Meubelstofferen gaan volgen op het Deltion College in Zwolle.
Na 19 jaar op kantoor te hebben gewerkt heb ik in 2016 de stap gewaagd om mijn vaste baan op te geven en voor mijn droom te gaan, en dat is gelukt.

Redden van oude meubels

Er worden tegenwoordig heel veel goedkope meubels gekocht en ook snel weer weggegooid.
Echt zonde want er ontstaat hierdoor een weggooi maatschappij en de afvalberg wordt groter en groter.
Maar meubels waarvan de basis nog goed is en alleen de stof versleten, het schuim ingezakt of gewoon niet meer zo mooi hebben een basis die nog helemaal goed is.
Deze meubels hebben alleen wat liefde en aandacht nodig en ik heb genoeg liefde te geven.

Kers op de taart

Nu vul ik mijn dagen met het bekleden van vintage, design, klassiek en moderne meubels en kleurige meubelstoffen. Het is het mijn doel om zo veel mogelijk meubels van de stort te redden.
De meubels waar anderen geen heil meer in zien, zijn voor mij de reden om het tegendeel te bewijzen, de kers op de taart. Dus daag mij uit!

Over mij

Heb je een uitdaging voor mij

Als je met mij samenwerkt

Ben je benieuwd hoe het laten stofferen van je meubel in zijn werk gaat bij Fotovintage. In het artikel ‘Werkwijze Fotovintage‘ kun je het precies zien.

 

11 thoughts on “Over mij

 1. Dag Noelle,
  Leuke dingen en een origineel idee! Ik kwam je tegen omdat ik
  op zoek ben naar een cursus meubelstoffering in Apeldoorn. Het lijkt me zo leuk om het zelf te leren (heb weinig vrije tijd, maar die tijd wil ik dan ook leuk besteden…). Weet jij waar dat kan?
  Groet,
  Lisette van de Weg

  • Hoi Lisette,

   Dat snap ik want het is zo leuk om te doen :-).
   In Apeldoorn is zover ik weet niets. Ik weet wel een adres in Arnhem waar ik zelf ook cursussen heb gevolgd.
   Maar dat is een uur reistijd totaal die van je vrije tijd afgaat.
   Is de vrije tijd die je hebt overdag of ’s avonds?
   Het is misschien een idee om in mijn atelier te komen stofferen.
   Ik geef nu niet officieel les maar ik zou het wel leuk vinden om het je te leren.
   Stuur me maar even een mailtje (noelle@fotovintage.nl) als je bij mij op les wil :-).
   Dan kijken we hoe we dat kunnen inkleden.

   Groetjes Noëlle

 2. Geachte,
  Ik beschik over 6 stoelen; Starck, model Mademoisselle, de orinele stoffen zijn abominabel van kwaliteit. Ik zou ze nu willen laten overtrekken met een nieuwe stof. Ik overweeg om 6 verschillende foto’s als motief te gebruiken.
  Kan jij mij hiermee verder helpen en hoeveel zou dat kosten?
  Luc Market 0032 476 691 721

 3. Hallo Noëlle, ik heb via marktplaats 2 stoeltjes gekocht maar de vering is niet goed meer. Graag zou ik willen weten of je dit misschien kan veranderen met andere vulling. I.p.v. vering en wat dat kost? daarnaast ben im benieuwd hoe lang tijd je hiervoor nodig hebt.

  • Hoi Monique, zou je mij foto’s willen sturen van de stoeltjes.
   Dan kan ik een prijsopgave voor je maken.
   Groeten Noëlle

 4. Hoi Noëlle,
  Wat goed en dapper dat je deze stap hebt genomen! Ik kwam op je site terecht omdat ik op zoek ben naar een een cursus meubel stofferen. Ten eerste omdat het ermnorm leuk is en ten tweede omdat ik graag mijn oma’s bankje wil opleuken en ik aanhik tegen de prijs van de meubelstoffeerder. Ik woon zelf in Apeldoorn. Ken jij iemand die in de nabije omgeving een cursus geeft?

  Groetjes!

 5. In onze familie reist al jarenlang een oude ”opastoel” rond. Ik zou graag willen leren hoe die bekleed wordt en daar zelf bij betrokken willen zijn.
  Door artrose in mijn handen kan ik niet veel kracht zetten, maar ik ben wel “ handig”, want ik naai ook vaak eigen kleding. Kun jij mij daarbij ondersteunen en…..lesgeven?
  Ik hoor graag van je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *