Stoelen laten bekleden

Je hebt jaren geleden een stoel gekocht. Blij als een kind kwam je ermee thuis en elke dag als je thuis kwam uit je werk.
Je hebt een stoel (of bank, of ander meubel) waar je met liefde gebruik van hebt gemaakt. Maar de bekleding is vies of vaal geworden of versleten. Of past het niet (meer) in je interieur, is het ingezakt of voel je de veren? Allemaal redenen om je meubel opnieuw te laten bekleden, opvullen of repareren. Logischerwijs zijn dan de eerste vragen die in je opkomen, ‘wat kost het?’ en ‘is mijn meubel het waard?’.

Om antwoord te krijgen op deze vragen is het eerst belangrijk dat je voor jezelf duidelijk krijgt waarom je je meubel wilt laten bekleden.

Vraag 1: Heeft je meubel emotionele waarde?

Je hebt je meubel gekregen van iemand die je dierbaar is en misschien is het wel een erfstuk.

Of je hebt het zelf lange tijd met plezier gebruikt en je wilt er graag van blijven genieten.

Een meubel met emotionele waarde is nooit te vervangen voor een ander meubel. Zelfs niet als je precies hetzelfde meubel nieuw zou kunnen kopen. De emotie en herinneringen zijn onlosmakelijk verbonden met dit specifieke meubel dat maakt het van onschatbare waarde.

Het antwoord op de vraag of je meubel het waard is om opnieuw te laten bekleden is daarom volmondig ‘ja’!

Stoelen laten bekleden Krukje Nathalie

Zoals het krukje van de oma van Nathalie. Voor de meeste mensen gewoon een krukje dat je bij iedere kringloopwinkel voor een paar euro kunt vinden.

Maar voor Nathalie de dierbare herinnering aan haar geliefde oma.

Vraag 2: Heb je een design meubel?

Je hebt een design meubel waar je als een blok voor bent gevallen. Waar je echt wel even een paar nachtjes over hebt moeten slapen omdat het eigenlijk buiten je budget viel toen je het kocht. Maar waar je nog steeds verliefd op bent en die niet te vervangen is voor een ander meubel. Het is het daarom zeker waard om het opnieuw te laten bekleden.

Precies zo als bij de Artifort Groovy van Paul. Hij heeft de stoel 25 jaar geleden gekocht en is er nog steeds heel blij mee. Maar de stof was gescheurd en het schuim was heel slecht. De prijs voor de restauratie kwam in de buurt van de nieuwprijs maar de stoel heeft zoveel meer waarde voor hem dat hij hier toch voor gekozen heeft.

Stoelen laten bekleden Groovy Paul

Vraag 3: Heb je een meubel dat heerlijk zit?

Je bank of stoel is misschien qua design niet eens heel bijzonder. Het leek daarom heel makkelijk om op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Maar na op tientallen meubels te hebben gezeten, in verschillende winkels, kom je er achter dat niets zo lekker zit als je eigen meubel. Zitgenot is alle reden om voor opnieuw bekleden te kiezen.

Stoelen laten bekleden Fauteuil Ellen

Ellen heeft al 15 jaar deze fauteuil. Ze vond het nog steeds mooi maar het had een beige bekleding en had vlekken die er niet meer uit gingen. 

Tijd voor een nieuwe maar niets zat zo lekker als haar eigen stoel. Reden voor haar om het opnieuw te laten stofferen.

Een bijkomend voordeel was dat ze precies de kleur en stof kon kiezen die zij wilde. Nu heeft ze toch een ‘nieuwe’ stoel maar die wel heerlijk zit.

Vraag 4: Heb je een vintage meubel?

Je hebt een vintage meubel dat je nog steeds heel mooi vindt. Vintage meubels vertegenwoordigen zo een bepaalde tijdsgeest, dat dit feit het alleen al heel bijzonder maakt. Je ziet bijvoorbeeld precies of meubels in de jaren ’50 zijn gemaakt of juist in de zeventiger jaren. Bijzonder toch dat deze meubels nog steeds bestaan.

Door het te bekleden met  een mooie bouclé maar in een kleur van nu, of te kiezen voor een moderne meubelstof, breng je het weer helemaal in het nu. 

Een meubel dat al 50 jaar of langer bestaat is het zeker waard om opnieuw te laten stofferen.

Deze buisframe stoelen uit de jaren ’60 heeft Francijn op Marktplaats gekocht. Het chroom is beschadigd, de houten leuningen waren grijs geschilderd en de stoelen waren bekleed met een beige mohair. In haar kleurige huis komen deze stoelen prachtig tot hun recht. En over 60 jaar zijn ze nog steeds geweldig.

Stoelen laten bekleden Vintage stoelen Francijn

Vraag 5: Is het milieu belangrijk voor je?

Kijk je ook verwonderd naar de weggooi maatschappij die er heerst? De mentaliteit van balen, nieuwe halen. Terwijl vaak alleen de bekleding versleten of vies is geworden en er verder met meubels niets mis is.
Dan is het zeker waard om te kijken of opnieuw laten bekleden een optie voor je is.

Stoelen laten bekleden Bank Maria

Maria vindt het milieu heel belangrijk.
Daarom wilde ze haar bank graag opnieuw laten bekleden zodat het nog jaren mee kan.
Hiermee zorgt ze dat haar meubel niet onnodig op de afval stapel beland want het enige dat er aan de hand was, is dat de bekleding vies was geworden.

Heb je één vraag met ‘ja’ beantwoord?

Heb je één of meer vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan is je meubel het zeker waard om een offerte aan te vragen.

Heb je geen van de vragen met ‘ja’ beantwoord?

Ook als je geen van de vragen met ‘ja’ hebt beantwoord kan het zijn dat je meubel het waard is om opnieuw te laten bekleden.

In dat geval is de prijs die je ervoor betaald hebt of de prijs van een vervangend meubel belangrijk.

Valt deze prijs in het hogere prijssegment? Ook dan is het zeker waard om een offerte aan te vragen door foto’s te sturen.

De rest van mijn site ontdekken?

Wil je nog verder rondkijken op mijn site? Klik dan op de afbeelding hieronder voor mijn hoofdpage.

Screenshot 2024 02 09 20 50 17 21 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12