Designstoel

Toen ik de offerteaanvraag voor deze stoel kreeg heb ik wel even wakker gelegen.
Ik had geen ervaring met dit soort stoelen en het is heel lastig om de stof strak te krijgen in de ronding van de zitting.
In eerste instantie was ik van plan om aan te geven dat ik geen ervaring had en het niet zag zitten.
Maar als ik de opdracht niet zou aannemen zou ik het ook niet leren dus ik heb advies gevraagd aan een stoffeerder met veel ervaring met dit soort stoelen.
De klant had zelf al gekozen voor de Ploegwool van Ploeg en mijn collega stoffeerder gaf aan dat dit de perfecte stof is voor deze stoel.
Hij boodt aan dat als ik het niet zag zitten ik met de stoel naar hem mocht komen zodat hij me kon helpen als het nodig was en ik heb dit aanbod aangenomen.
Ik heb een prijsopgave gemaakt en de klant stuurde me de volgende dag een mail met de vraag of ik ervaring had met dit soort stoelen en of ik daar een foto van had. Ik heb eerlijk verteld dat dit niet het geval was maar dat als ik de opdracht zou krijgen ik de stoel zou bekleden onder supervisie van een ervaren stoffeerder.
Best bijzonder dat iemand die je niet kent je een opdracht geeft waar je geen ervaring mee hebt en er toch vertrouwen in heeft dat het goed komt.
Ik ben bij mijn collega geweest en kwam er daar achter dat de Ploegwool zo’n fijne stof is om mee te bekleden dat ik de stoel zelf zonder hulp heb kunnen bekleden.