Kleurige tienerkamer met mooie stoffen

Wat is er leuker dan zelf kleurige meubels en accessoires te maken? Dat je elke keer als je het ziet weer blij wordt. Dat je iets in huis hebt dat je zelf bij elkaar hebt bedacht en dat niemand anders heeft. Zelf word ik daar altijd heel gelukkig van. Zo ook bij dit kastje en quilt.

Al die tijd, sinds ze voor het eerst op mijn buik werd gelegd, heb ik haar (stiekem altijd nog een beetje) als een klein meisje gezien. Maar nu ze bijna 12 is en nog maar 10 centimeter kleiner is dan ik en regelmatig in mijn kleding rondloopt kan ik niet meer ontkennen dat ze geen klein meisje meer is. Tijd dus voor een nieuwe kamer.

Quilt voor een persoonlijke touch

Als ik op de markt kom (bijna elke maandag ochtend want dan is er hier stoffenmarkt) moet ik elke keer even kijken bij de kraam met de kleurige katoenen stofjes. Alle stoffen liggen op kleur gesorteerd maar elke rol heeft een ander motiefje. Zo leuk is het om combinaties te maken met de verschillende motieven en kleuren.

Voor de quilt ben ik uitgegaan van de kleur van de muur van de kamer van onze dochter, paars, en haar andere favoriete kleuren, lichtblauw en felroze.
De bovenkant is gemaakt van lapjes gekleurde stof en de onderkant is felroze. Nu kun je de bovenlaag en onderlaag met daartussen de fiberfill natuurlijk met de naaimachine aan elkaar stikken. Maar zelf vind ik het altijd mooi om dit met een contrasterende kleur te doen met katoendraad. Wel even werk omdat het met de hand moet gebeuren maar des te mooier en aparter als het klaar is. Om het nog persoonlijker te maken heb ik een mooie foto op stof laten printen. En omdat het voor mijn meisje is heb ik deze in de vorm van een hart geknipt. Deze erop zetten met dezelfde kleur katoendraad en klaar.

Nachtkastje met dezelfde foto.

Het nachtkastje komt bij de Kringloop vandaan. Het was een beetje beige en behoorlijk slordig geschilderd. Maar daar was de prijs dan ook naar en dat vind ik toch eigenlijk altijd de leukste aankopen. Dus schuurmachine erop om de druipers weg te schuren, gronden, nieuw verfje en als laatste heb ik er dezelfde foto op geplakt die ik ook op de quilt heb gebruikt. Zo krijg je qua kleurstelling en afbeeldingen één mooi geheel. Als laatste een laag vernis er over en klaar.

Quilt hart_bewerkt-1

 

Kastje hart_bewerkt-1

Ik ben heel benieuwd wat onze dochter er van vindt als ze uit school komt.

Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.