Een comfortabel meditatiekussen

Bij mediteren is het belangrijk dat je fijn kunt zitten. Niet is zo afleidend als lichaamsdelen die halverwege, of ver daarvoor al, pijn beginnen te doen. Zeker als je nog niet zo bedreven bent in het mediteren is de constante stroom van opkomende gedachten vaak al genoeg afleiding. Daarom is een comfortabel meditatiekussen een must. Je hoeft dan alleen nog de gedachten weg te laten glijden om zo weer in de flow te komen.

Zelf heb ik vorig jaar een klein, rond, stevig meditatiekussen gekocht. Ik was er meteen erg blij mee maar het lukte me niet om het hele half uur in dezelfde houding te blijven zitten. Ik zat op het kussen met mijn benen in kleermakerszit maar omdat het een klein kussentje is rustten de zijkanten van mijn voeten en enkels op de harde vloer.
Dus tijdens de meditatie even gauw andere kussentjes erbij pakken voor onder mijn voeten en weer verder.

Oosterse sferen

Die dag is het niet meer echt gelukt om de meditatie voort te zetten. Er bleven maar gedachten in me op komen van een groot rond kussen die ik ooit in een winkel heb zien liggen. Het was een groot kussen gemaakt van allemaal verschillende prachtig gekleurde stofjes. Ik was er meteen verliefd op maar helaas was de prijs op het prijskaartje zo hoog dat ik het niet heb gekocht. Een paar maanden later ben ik nog een keer terug gegaan om te kijken of het er nog was maar helaas. Alle kussens in Oosterse sferen waren weg.

P1180340

Toen kwam ik op het idee om het zelf te gaan maken. Met verschillende stofjes in punten geknipt ontstond vanzelf dit kussen. Ik heb een binnenkussen gemaakt en gevuld met piepschuim bolletjes zodat je zelf kunt bepalen op welke plek je extra steun wilt en waar het wat meer in mag zakken.

Spiegeltjes

Vroeger toen ik klein was had ik een lange rok met daarop spiegeltjes ingepakt in een gekleurd gehaakt hoesje. Voor een Oosters sfeertje wilde ik dit soort spiegeltjes graag op mijn meditatiekussen. Door de jaren heen keek ik regelmatig op de stoffenmarkt bij een kraam naar deze spiegeltjes maar omdat ik niet precies wist wat ik ermee wilde heb ik ze toen niet gekocht. Nu wist ik het wel dus op maandag meteen naar de markt. Maar ik zag ze niet meer en toen ik er naar vroeg vertelde de marktkoopman dat er geen vraag meer naar is en dat hij ze daarom niet meer verkoopt. Dat was jammer.

P1180339

Een paar minuten later had ik het er over met Margriet, een vrouw met een kraam met meubelstoffen waar ik bijna elke week kom. Ze vertelde dat er in Groningen op de markt een kraam tegenover haar staat die de spiegeltjes wel verkoopt en ze bood aan ze voor me mee te nemen. En zo is het toch nog gelukt. Met spiegeltjes uit Groningen.

P1180338_bewerkt-2

Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.