Collage maken voor verschillende doelen

Al zolang ik me kan herinneren maak ik collages. Het begon ooit toen we ons huis opnieuw wilden inrichten om de kleurstijlen te bepalen maar later ging ik het ook voor andere doeleinden gebruiken.

1.   Stijl van je huis bepalen

Als je je huis wilt veranderen is het handig om eerst de basis te bepalen. Welke kleuren wil je op de muren, welke vloer, welke kleur of vorm meubels, welke accessoires. Als je alles verzamelt in een collage kun je precies zien hoe het bij elkaar staat, hoe de sfeer is. En het is handig om mee te nemen bij het uitzoeken van de spullen die je nodig hebt.

Collages inrichten huis_bewerkt-1

 2.   Focus bij het nastreven van je dromen

Wie heeft er niet de film gezien of het boek gelezen van The Secret. Het gaat over de Wet van de Aantrekkingskracht en hoe je het uitspreken van de intentie en het doen van visualisaties kunt gebruiken om je dromen waar te maken.

Het gaat er om dat je je voorstelt dat wat je droomt al werkelijkheid is. Dat je je precies zo voorstelt hoe het is, hoe het er uit ziet, wat je doet, hoe het ruikt, wie er bij je is. Wat daarbij helpt is een collage zodat je het elke dag weer voor je kan zien.

Collages dromen waarmaken_bewerkt-1

3.   Een schilderij van de mooiste foto’s

Ik hou zelf erg van spullen die bij mij horen, die niemand anders heeft. Wat is er mooier dan dit te combineren met het leuke van het maken van een collage? In tijdschriften kom ik de mooiste foto’s tegen. Zeker de Happinez staat elke keer weer vol met foto’s waar ik blij van word. Dus op naar de bouwmarkt voor een plaat MDF en een bus spuitlijm (met deze lijm krijg je geen bobbels in het dunne papier) en een uur later heb je een persoonlijk schilderij met de foto’s die jij het mooist vindt.

Eerder bewaarde ik alle tijdschriften die ik gelezen had op een grote stapel. Maar toen ik begon met minimaliseren heb ik alle plaatjes die ik ooit nog wil gebruiken uitgeknipt en op kleur in mapjes gedaan. Als ik nu zin heb om weer een nieuw schilderij te maken hoef ik alleen nog maar te beginnen. En in de kast liggen een paar mapjes in plaats van stapels tijdschriften die veel ruimte in beslag nemen.

Collage schilderij_bewerkt-1

Ik ben benieuwd of je ook collage’s maakt en voor welk doel. Reageren kan hieronder :-).

Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.