Zelf je stoel bekleden

Cursus Titel
Witte streep 12

Kringloop vondst

Herken jij je hierin? Je hebt een leuke stoel gevonden bij de Kringloop (of had al een stoel staan) maar het kan liefde en aandacht gebruiken. Je bent best handig, vindt het leuk om creatief bezig te zijn en had bij de aankoop van de stoel al het idee om de stoel zelf te gaan bekleden maar je weet niet goed hoe. ‘Het komt wel in de woonkamer te staan dus het moet wel mooi worden en er niet uit zien alsof ik zelf wat heb uitgeprobeerd‘.

En welke materialen heb je dan nodig en waar koop je deze? En welke gereedschappen heb je nodig en wat kost dat dan? Als je vaker van plan bent om stoelen te gaan bekleden is het prima om hiervoor te investeren. Maar blijft het bij deze ene stoel, dan is dat misschien een beetje zonde…

Er zijn drie keuzes

  1. Je gaat op zoek naar een cursus meubelstofferen. Als je in de buurt woont van Apeldoorn dan kan dat bij Fotovintage Meubelstoffering.
  2. Je gaat zelf thuis aan de slag. Als het gaat een losse zitting kun je dit prima zelf thuis doen. Je haalt de oude bekleding er af, kijkt goed hoe het zat en niet de nieuwe bekleding er om.
    Is de stoel lastiger omdat de stof moet worden ingeknipt om de stof om de rugleuning of zijleuningen te laten lopen? Dan moet je wel even weten hoe je dat doet. Een beschrijving van hoe het moet kan dan een uitkomst zijn.
  3. Je laat je meubel toch door een ervaren meubelstoffeerder bekleden. Is de stoel toch te moeilijk? Heb je weinig tijd? Wil je zeker weten dat het wordt zoals jij voor ogen hebt? Dan is het handig om het toch door een ervaren meubelstoffeerder te laten doen.

Zo ook bij Helma die zelf thuis al meerdere stoelen heeft bekleed. Voor eenvoudige stoelen draait ze haar handen niet om en ze heeft hiervoor ook de benodigde gereedschappen aangeschaft. Maar af en toe vindt ze een stoel waarbij ze niet goed weet hoe het moet.
Voor die meubels vindt ze het fijn om het onder begeleiding te bekleden en komt ze naar de cursus.

Cursus Review Helma
  • 1. De Cursus meubelstofferen lijkt mij wel wat.

Je bekleed onder begeleiding je eigen stoel waarbij stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen en als het klaar is kun je elke dag met een trotse blik genieten van je mooie meubel.
Hierbij wordt eerst gekeken naar de basis en daarna leer je hoe je de stoel moet bekleden. Je hebt keuze uit de mooiste meubelstoffen en alle materialen en gereedschappen zijn aanwezig.
En de cursusavonden zijn ook nog eens heel gezellig!
Elke week wordt je stoel een beetje mooier en na een paar weken is het klaar.

Cursus Als je voor de cursus kiest
Cursus Meer over weten
  • 2. Ik wil graag zelf thuis aan de slag

Als graag zelf thuis je meubel wilt bekleden maar het bestaat uit meer dan alleen een losse zitting dan is het handig om wat extra uitleg te hebben voor je de schaar in de stof zet. In dat geval heb ik beschrijvingen van verschillende soorten meubels liggen die je per mail kan ontvangen.

Cursus Als je voor de beschrijving kiest
Zelf een stoel bekleden Call to action 1
  • 3. Ik wil het toch liever aan een ervaren stoffeerder over laten

Zie je het toch niet zitten door tijd gebrek of twijfel of het wel zo mooi als je in gedachten hebt als je het zelf bekleed. Kijk dan wat de mogelijkheden zijn om het door mij te laten doen.

Cursus Als je mij kiest
Verkooppagina Call to action 1Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.