Wonderlijke ontmoetingen met een mooi resultaat

Heb jij ook wel eens wonderlijke ontmoetingen? Dat je mensen tegenkomt op je pad op een moment dat het bijna logisch lijkt maar eigenlijk heel wonderlijk is? Dat dingen die je hoopt opeens ook zo uitpakken? Bij mij gebeurt dat de laatste jaren steeds vaker. Zo ook bij deze stoelen.
Bij het bekleden van meubels ga ik op verschillende manieren te werk. Het kan zijn dat ik een mooie stoel vind en later pas bedenkt wat ik ermee ga doen. Of dat ik een mooie foto heb en op zoek ga naar een stoel waar de foto heel mooi op zou staan.

Pareltjes

Ik kijk regelmatig op Marktplaats op zoek naar nieuwe pareltjes. Elke keer in de hoop dat het een beetje in de buurt is, de prijs niet te hoog is en de stoel nog niet verkocht is. Zo ook met deze stoelen. Bij deze stoelen had ik zelfs het geluk dat de verkoper in dezelfde plaats woont. De biedingen waren ver onder de vraagprijs dus ik stuurde een mail met daarin een redelijk bod en ik mocht ze komen halen. Bij deze stoelen wist ik nog niet van tevoren wat ik ermee wilde doen.

Parijsstoelen origineel

 Zwart-wit foto’s

Zodra de stoelen waren opgehaald en ze thuis stonden was het tijd voor de volgende stap. Bedenken welke foto’s mooi zouden staan op deze stoelen. Door de industriële look wist ik al snel dat het zwart-wit foto’s moesten worden. Om ideeën op te doen ging ik zoeken op internet naar zwart-wit foto’s. Ik zocht op foto’s van verlaten gebouwen en kwam schitterende foto’s tegen. Nieuwsgierig klikte ik op de link naar de pagina waar de foto’s opstonden en zo kwam ik op de site paris-fvdv.blogspot.nl van Ferry van der Vliet terecht.

Parijs 1 Parijs 2 Parijs 3 Parijs 4

Passie

In het stukje ‘Over mij’ op de site van Ferry herkende ik veel van mezelf. Er wordt vol passie verteld over de liefde voor Parijs en fotografie. Als je het leest voel je de stralende ogen die hij zeker moet hebben gehad toen hij het stukje schreef. Dezelfde stralende ogen die ik heb bij het meubelstofferen en het schrijven erover.

Stoute schoenen

Daar vond ik nog meer mooie foto’s en ik wist het meteen. Deze foto’s zouden zo mooi staan op de stoelen. Maar ja, en toen? Ik had de foto’s niet zelf gemaakt dus kon ze niet zomaar gebruiken. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een mailtje te sturen. In het kader van nee heb je ja kun je krijgen! Ik hoopte dat ik een positief antwoord zou krijgen maar realiseerde me ook dat de kans groot was dat dit niet zo zou zijn. Als ik al een reactie zou krijgen.
Maar de volgende dag had ik al een reactie in mijn mailbus. Vol spanning opende ik de mail en begon te lezen. In het eerste stukje stond dat het gratis ter beschikking stellen van zijn foto’s niet zijn ding is. Maar dat hij mij met mijn creatieve ideeën op weg wil helpen en dat ik een aantal van zijn foto’s mag gebruiken. Wonderlijk is dat toch? Dat je iemand die je helemaal niet kent, ‘tegenkomt’ op internet, en dat die persoon je wil helpen. Ik word daar heel blij van. En de stoelen zijn heel mooi geworden.

Eetkamerstoelen Parijs

Doorkijkje in Parijs

Vanmorgen hoorde ik van een andere fotograaf dat het lijkt alsof je door een raam kijkt en een deel van een Parijse straat ziet. Leuk om te zien dat ze er met een andere blik naar keek dan ik. Ook deze afspraak met haar valt onder de bijzondere ontmoetingen. We waren klasgenoten toen we tieners waren en kwamen elkaar op Facebook weer tegen een paar weken geleden. Ik nog niet zo lang bezig met het stofferen met foto’s, zij rond diezelfde tijd de Fotovakschool afgerond. We hebben meteen heel veel ideeën uitgewisseld en hopen op een mooi samenwerkingsverband. De eerste plannen staan al op stapel dus houdt mijn site in de gaten.
Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.