Mijn langgezochte passie

Mijn langgezochte passie

Wie is er niet stiekem een beetje jaloers op iemand die vanaf jongs af aan al weet wat hij wil gaan doen later. Die op jonge leeftijd zijn ‘langgezochte’ passie heeft gevonden. Iets waar je blij van wordt. Waar je niet over uitgepraat raakt.
Waarvan je begint te stralen als iemand er naar vraagt.

Uit de hemel gevallen

Mijn langgezochte passie kwam op een bijzondere manier naar voren.

Mijn langgezochte passie

Het enige dat ik wist toen ik jong was en op de middelbare school zat was dat ik nooit op kantoor wilde werken. Iets met mijn handen. Maar met alleen die omschrijving is het lastig om een opleiding of baan te vinden.
Dus toen ik me na school ging inschrijven bij een uitzendbureau kwam ik toch op kantoor terecht. Maar héél diep van binnen bleef er iets aan mij knagen.

Tot ik in 2004, op een zonnige zaterdagmiddag, lekker in de tuin zat met een tijdschrift. Ik las een ingezonden brief van iemand. Waar het over ging weet ik niet eens meer.
Maar één woord onder aan de brief veranderde in één klap mijn leven. Onder de brief stond een vrouwennaam en daarachter stond, meubelstoffeerder.

Ik had geen idee wat er op dat moment met me gebeurde. Ik werd blij, vrolijk, enthousiast, zenuwachtig, mijn hart ging sneller kloppen, ik begon te stralen, alles tegelijk. Dat was het! Het ‘iets met mijn handen’, waar ik naar op zoek was.
Ik kende het beroep meubelstoffeerder natuurlijk wel maar had het nooit gezien als vrouwenberoep.

Vanaf dat moment liet het me niet meer los. Ik droomde erover, dacht er de hele dag aan, werd blij als ik er over praatte met iemand. Dit is het! Mijn langgezochte passie op een heel onverwacht moment. Blijkbaar vind je het als je stopt met zoeken. Komt het op je pad als het zo moet zijn.

Ik geloof niet in toeval. En jij?

Nu moest ik alleen nog ‘even’ kijken hoe ik dit ging uitvoeren :-). Hoe kun je verder lezen in ‘Over Fotovintage’.

Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.