Is mijn stoel het waard?

Als je je meubel wilt laten bekleden is één van de eerste vragen die in je opkomt, is mijn stoel het waard?

Is mijn stoel het waard?
Is mijn stoel het waard

Is mijn meubel het waard?

Je hebt een meubel die je opnieuw wilt laten bekleden en logischerwijs is één van de eerste vragen die in je opkomt, ‘wat kost dat?’. En ‘is mijn stoel het waard of kan ik beter een nieuwe kopen?’.
Voordat deze vragen beantwoord kunnen worden is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben waarom je je meubel wilt laten bekleden.

Belangrijke vragen:

  • Heeft je meubel emotionele waarde en wil je het niet kwijt? Zoals het bankje van je lieve oma waar je veel herinneringen aan hebt?
  • Zit je bank heel lekker en vind je geen andere die net zo lekker zit? Nadat je zonder resultaat van woonwinkel naar woonwinkel bent gegaan?
  • Heb je een design meubel dat je graag wilt behouden? Je vindt het ontwerp nog steeds prachtig maar de stof is versleten of past niet meer in je interieur?
  • Heb je een vintage jaren ’50 meubel die je prachtig vindt? En wil je meubels uit die tijdsgeest levend te houden omdat het nu niet meer zo gemaakt wordt?
  • Is het milieu iets waar je je mee bezig houdt en is het daarom belangrijk voor je om je meubel te behouden? Je vindt het zonde om een goede basis weg te doen alleen omdat je de stof niet meer mooi vindt?

Als je één of meer van deze vragen met ja hebt beantwoord dan is het zeker de moeite waard om er achter te komen wat het opnieuw bekleden van jouw meubel kost.

Gispen, Artifort Groovy, moderne hoekbank en Artifort Theo Ruth

Zo ook bij Maria. Zij had een mooie cerise roze hoekbank waar door de tijd vlekken op waren gekomen die er niet meer uit gingen. Maar ze vindt het milieu heel belangrijk en wilde de bank niet kwijt. Door het opnieuw te laten bekleden en voor een hele andere stof te kiezen heeft ze weer een nieuwe bank zonder een nieuwe bank te hoeven kopen. Win win dus!

Review Maria

Alle vragen met ‘nee’ beantwoord?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je stoel gewoon een stoel is voor je of een bank gewoon een bank, zonder dat je er perse aan gehecht bent. De prijs van het opnieuw laten bekleden zal je daarom waarschijnlijk af willen zetten tegenover de prijs van een nieuw meubel.

In dat geval is de prijs die je ervoor betaald hebt of de prijs van een vervangend meubel belangrijk om te weten. Valt deze prijs in het hogere prijssegment? Dan is het zeker waard om een offerte aan te vragen.

Is mijn stoel het waard
Is mijn stoel het waard
Is mijn stoel het waard

Wil je weten wat het kost?

Het enige dat jij hoeft te doen is foto’s van je meubel naar mij te sturen en dan maak ik binnen een week een offerte voor je.

Je geliefde meubel weer als nieuw

Hoe gaat het in zijn werk?

Wil je graag weten hoe het proces van offerteaanvraag tot eindresultaat gaat? Dat heb ik beschreven in ‘Werkwijze Fotovintage’. Of wil je graag weten wie ik ben en wat ik belangrijk vind? Kijk dan bij ‘Over mij’.