Wat kost een stoel bekleden?

Als je je meubel wilt laten bekleden is één van de eerste vragen die in je opkomt, is mijn stoel het waard?

Is mijn stoel het waard?
Is mijn stoel het waard

Je geliefde nieuwe bank

Je hebt jaren geleden ‘je’ bank gekocht. Blij als een kind was je toen het eindelijk werd bezorgd en nog steeds nestel je je elke avond als je uit je werk thuis komt in het hoekje van je geliefde bank. ​

Inmiddels is duidelijk te zien wat ‘jouw’ hoekje is. De vulling is op die plek een beetje ingezakt, de armleuning is smoezelig geworden en op de zitting ligt een deken om een slijtageplek te bedekken. ​Je vindt de bank nog steeds mooi maar als er bezoek komt pak je snel nog een extra dekentje om de vlekken op de armleuning te bedekken. Je zou graag weer zo blij willen zijn met je bank als dat je was toen je het net had en vraagt je steeds vaker af of dit mogelijk is.’

De lievelings stoel van oma

‘Elke keer als je bij je oma op bezoek ging vond je haar bij het raam in haar lievelings stoel. Ze had de stoel al sinds haar trouwen met je opa en al die jaren is het ‘haar’ stoel geweest.

Inmiddels staat de stoel bij jou op zolder, te wachten op een mooi plekje in je huis. Maar in deze staat past het niet bij de rest van je interieur. Je voelt de veren en de stof is niet meer mooi. Elke keer als je de stoel ziet staan denk je terug aan je oma en je stelt je voor hoe de stoel er in jouw huis uit zou kunnen zien’.

Gispen, Artifort Groovy, moderne hoekbank en Artifort Theo Ruth

Wat kost het?

Je hebt een geliefd meubel dat liefde en aandacht nodig heeft en je wilt graag weten wat het kost om het opnieuw te laten bekleden of te laten restaureren.

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost het?’ is onlosmakelijk verbonden met het antwoord op de vraag ‘Is mijn meubel het waard?’. Deze laatste vraag kan alleen jijzelf beantwoorden en zonder dit antwoord is de prijs wat het kost gewoon een nietszeggend bedrag. Want wat zegt € 150,00, € 500,00 of € 1.000,00 als je het nergens tegen kunt afzetten? Pas als je het kunt afzetten tegen een waarde kun je voor jezelf beoordelen of de prijs uit een offerte een juiste prijs is voor jouw meubel.

Beantwoord zeven vragen en je weet het antwoord op de vraag ‘Is mijn meubel het waard? En schep hiermee de waarde die nodig is om een offerte te kunnen beoordelen.