Eerste stoel ooit bij cursus meubelstofferen

Toen ik begin 2005 onverwacht Mijn langgezochte passie vond ben ik meteen op internet gaan zoeken of ik een opleiding kon vinden.
Helaas vond ik alleen opleidingen waarbij je 1 dag in de week naar school gaat en 4 dagen stage loopt. Met een parttime baan en twee kleine kinderen was dit voor mij niet haalbaar.

Maar ik zocht verder en vond een stoffeerder die in de avonduren cursussen gaf om je eigen meubelstuk te stofferen. En het was maar een half uurtje rijden vanaf ons huis dus helemaal goed.

Eerste stoel ooit

Ik wilde een stoel stofferen voor op de nieuwe kamer van onze dochter. Ik wist op dat moment net dat ik zwanger was van onze tweede en had al helemaal in mijn hoofd hoe haar nieuwe kamer er uit zou gaan zien.

Op de babykamer hadden we ook een stoel staan en ik vond het heerlijk om daar met haar te zitten als ze ’s nachts wakker was. Ze is een winter kind dus in plaats van in de koude woonkamer zat ik heerlijk knus met haar op haar kamertje. Dit zag ik ook weer voor me op haar nieuwe kamer. Ze lag nog in een ledikantje dus samen op het bed zitten lukte niet. Maar op de stoel konden we lekker samen zitten boekjes lezen voordat ze naar bed ging.

Dus ik ging op zoek naar een leuke stoel. In die tijd had ik net Marktplaats ontdekt en al snel vond ik ‘de’ stoel. Ik was alleen vergeten in de buurt te zoeken dus toen ik zag in welke plaats de verkoper woonde moest ik wel even slikken. Twee en een half uur rijden is toch wel erg veel voor een stoel van € 10,00.
Gelukkig bedacht ik dat mijn vader wel eens die kant op ging dus ik belde hem. Het geluk was met mij want hij was net van plan om een paar dagen erna naar Groningen te gaan. En hij wilde de stoel wel voor me ophalen.

Je kon zien dat het ooit een mooi stoeltje was geweest maar nu was de bekleding versleten maar het zat heerlijk. Voordat de cursus begon maakte ik de hele stoel kaal.
Heerlijk rustgevend, al die nietjes loshalen en steeds een laag dieper tot je de basis van de stoel ontdekt en er alleen nog een houten frame over blijft.
Het bleek ook hard nodig te zijn want de vulling bestond uit oud kapot gebroken zeegras en het was één stoffig geheel.

In 5 avonden maakte ik er onder begeleiding weer een nieuwe stoel van.
Alleen de houten basis en de springveren zijn bewaard gebleven en dat maakt het ook mooi vind ik. Gebruiken wat nog gebruikt kan worden en vervangen wat echt niet meer kan.

Heb je ook een cocktailstoeltje (of ander meubel) waarvan de bekleding stuk is en dat staat stof te verzamelen op zolder, terwijl het eigenlijk een beter plekje in huis verdiend? Dan nodig ik je hierbij uit om te kijken of het opnieuw laten bekleden een optie voor je is.

Of lijkt het je heel leuk om zelf met je meubel aan de slag te gaan? Dan is de Workshop Meubelstofferen misschien iets voor jou!

Vintage stoel voor kinderkamer
Noëlle

Nieuwsbrief ontvangen?

logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.