Eames Lounge Chair, Meubels uit de jaren ’50 zijn prachtig

Pinterest

Voor het maken van mijn inspiratie overzichten voor Facebook en de Nieuwsbrief kijk ik regelmatig op Pinterest. Ik zit op de bank en scrol op mijn telefoon langs alle meubels die er tevoorschijn komen. Regelmatig valt mijn oog op stoelen die ik heel mooi vind. Ik bewaar ze dan veilig op het betreffende bord tot er een mooie verzameling ontstaat.
Inmiddels heb ik 25 verschillende borden aangemaakt variërend van gesorteerd op kleur, soort, ontwerper, tijd…..

Inspiratie

Omdat ik de ene keer drukker ben de andere keer zorg ik er meestal voor dat ik de inspiratie overzichten een aantal maanden vooruit heb gepland.
Zo verschijnt er ook in drukke tijden een inspiratie overzicht op Facebook en staat dat deel van de Nieuwsbrief al klaar.

 

Cocktailstoel

Nadat ik zoveel meubels voorbij heb zien komen ben ik er achter gekomen dat de meubels uit de jaren ’50 en ’60 mijn grote favoriet zijn.
De combinatie tussen hout en meubelstof. De slanke wijd uitstaande pootjes. De naar boven wijd uitlopende vormen. Echt heel mooi.
De cocktail stoel is één van mijn favorieten. Daarom heb ik er ook voor gekozen om, als ik stoelen voor Fotovintage koop om op te knappen, vaak te kiezen voor de cocktailstoel.
Het is een leuke stoel voor in een woonkamer maar ook super voor een kinderkamer. Met een stoerdere denim stof is het mooi op een jongens kamer en met een knal roze kleur op een meisjes kamer. Misschien dat het ook speciaal voor me is omdat het de eerste stoel ik die ik ooit opnieuw heb opgebouwd en bekleed en dat daarom mijn liefde voor het vak begonnen is.

Eames Lounge Chair

Eén van de stoelen die ik ook prachtig vind is de Eames Lounge Chair met bijpassende hocker. Mooi om te zien dat een stoel uit 1956 nog steeds gemaakt en verkocht wordt.
Best knap om een ontwerp te bedenken die mensen in alle tijden mooi blijven vinden. Het doel van Charles en Ray Eames was om een nieuwe uitvoering te bedenken voor de Engelse Club fauteuil. De oorspronkelijke modellen waren nogal groot en pompeus en zij wilden een meer elegante versie maken.
Na jaren het ontwerp elke keer iets verbeteren ontstond de Eames Chair zoals hij nu nog steeds gemaakt wordt. Het werd meteen ook één van hun beroemdste ontwerpen en heeft de status van design klassieker ruim verdiend.

De echte Eames Lounge Chairs zijn echt heel duur. Ik heb ze gevonden tussen de € 6.500,- en € 8.000,-. Voor de meeste mensen is dit dus niet haalbaar.
Maar zoals bij de meeste mooie spullen zijn er ook replica’s. Ook heel mooi en wat mijn betreft niet minder leuk om te bekleden.
Ik was dan ook heel verrast om een offerteaanvraag te ontvangen voor het bekleden van deze stoel en hocker. En de opdracht is nog doorgegaan ook.