De symboliek van de hand op een stoel

Waarom weet ik niet precies maar ik heb iets met handen. Een deel ervan zal wel te maken hebben met het feit dat ik heel gelukkig wordt van met mijn handen werken. Als je met je handen werkt zit je niet in je hoofd wordt toch wel gezegd? En het klopt, als ik bezig ben met mijn stoelen dan kabbelen er rustig allerlei gedachten door mijn hoofd maar ben ik niet bezig met hoofdbrekende vraagstukken en ben ik al helemaal niet aan het piekeren. Voor iemand die juist heel veel nadenkt is dat een behoorlijke verademing.
Je handen (en voeten) zijn de spiegels van je lichaam. Er zitten heel veel drukpunten in je handen die in verbinding staan met organen in je lichaam. Door deze drukpunten te masseren kunnen opkomende kwaaltjes worden verlicht.

Symboliek

Daarbij is de hand het lichaamsdeel met de meeste symboliek. Het geeft zegen, het is expressief en het staat voor vrijgevig, gastvrijheid en stabiliteit. Daarom zie je in veel landen deurknoppen in de vorm van een hand zoals op deze foto. Het betekent dat je welkom bent. Maar ook veel gebaren met de hand hebben een betekenis. Een schouderklopje, een duim op steken, je vinger opsteken in de klas.
Foto van columbusmagazine.nl

Foto van columbusmagazine.nl

De hand van Fatima vind ik erg mooi. Ik heb het aan een bandje hangen om mijn arm. Het is een beschermend handvormig amulet dat in veel landen in het Midden-Oosten en Noord Afrika, maar ook steeds meer in West-Europa wordt gebruikt.
Foto van www.sillis.nl/

Foto van www.sillis.nl/

Mudra’s bij Yoga en meditatie

Ook bij Yoga en meditaties kom je veel verschillende houdingen tegen voor je handen en vingers. Dit wordt een mudra genoemd. Deze mudra’s verhogen de concentratie en de doorstroming van energie. Door de verschillende houdingen met je handen en vingers gaat de energie stromen en wordt de balans in de lichaam hersteld.
Elke mudra heeft weer een andere betekenis.
http://www.theutopian.net

http://www.theutopian.net

Deze foto is gemaakt door mijn vader, Cees de Wilde op het Griekse eiland Meis.
Foto van Cees de Wilde

Foto van Cees de Wilde

Toen ik de foto zag wist ik dat ik deze op een stoel wilde stofferen. Dus de foto voor de stoel was er maar nu nog de stoel. Net zoals anders ging ik op Marktplaats op zoek naar ‘nieuwe’ stoelen. Ik vond twee dezelfde stoelen op een half uurtje rijden van huis die ik mooi vond. Het was nog even onderhandelen over de prijs want de vrouw die ze verkocht dacht dat de prijs die ik bood voor één stoel was terwijl het mijn bedoeling was voor beide stoelen. Uiteindelijk kwamen we ergens in het midden uit, eigenlijk iets hoger dan ik maximaal voor een stoel wil uitgeven maar oké.
Op een zonnige dag vertrokken we om de stoelen op te halen. Het was even zoeken want we werden door allemaal smalle eenrichtingstraatjes gestuurd en uiteindelijk waren we op de plaats van bestemming. We stopten voor een pand dat er uit zag als een rommelige kringloopwinkel maar dan in een winkelpand. We namen het er meteen even van en snuffelden rond om te kijken of er nog meer leuke dingen waren. Maar snel bleek dat de hoge prijs die ze in eerste instantie voor de stoelen wilde hebben ook in de kringloopwinkel was doorgevoerd. Het waren bijna nieuwprijzen zo duur. Dus snel de stoelen in de auto en weer terug naar huis.
De verkoper had erbij gezegd dat één leuning los zat. Nou zijn de meeste houtverbindingen van de stoelen die ik koop niet meer zo best dus dat was geen uitdaging. Maar bij thuiskomst zag ik pas dat de leuning was afgebroken.
Afgebroken
Een iets grotere uitdaging dus maar ook dit is gelukt. Je ziet er niets meer van. Zo zie je maar weer. Spullen die beschadigd of zelf deels kapot zijn hoeven niet weggegooid te worden. Met een beetje aandacht en liefde kan het zo weer als nieuw zijn.
RestauratieRestauratie klaarStoel HandDeze stoel heb ik gemaakt voor de verkoop. Interesse? Kijk in de Winkel of stuur me een berichtje.
Noëlle
Nieuwsbrief ontvangen?
logo_Fotovintage (180x248)

Eén keer per maand de Nieuwsbrief van Fotovintage ontvangen?
Vol met ‘meubel inspiratie’, ‘DIY’, ‘binnen kijken bij Fotovintage’, en ‘de nieuwste artikelen op mijn blog’.
Lijkt het je leuk? Hieronder kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Groet, Noëlle.