Bestaat Karma echt?

Bestaat Karma echt?

Toen ik me jaren geleden in spiritualiteit ging verdiepen las ik ook regelmatig over karma.
Karma is ook wel de wet van oorzaak en gevolg wat betekent dat alles wat we doen op een later moment een gevolg heeft.
Je kan het zien als zaadjes zaaien die op een later moment uitkomen. Maar bestaat Karma echt?
Van een coach kreeg ik de tip om als je iets heel graag wilt je dit tot in de kleinste details op papier moet zetten.
Je moet het echt voor je zien alsof het al werkelijkheid is en opschrijven waar je bent. Wat je doet, wie er bij is, hoe het er uit ziet, hoe het ruikt, hoe je je voelt. Alles wat je maar kan bedenken. Dit doe je in een mooi doosje en daarna kijk je er niet meer naar. Het zaadje is gezaaid en dan laat je het los.

Doosje met mijn droom

Ik ben dit meteen gaan doen. Ik heb beschreven dat ik mijn dagen vul met het bekleden van meubel. Ik heb een eigen ruimte met een grote tafel waar ik aan werk. De witte antieke kast die bij mijn ouders op zolder staat is gevuld met stoffeermaterialen.
antieke witte kast
Aan een tafel staan stoelen die ik gemaakt heb en die te koop zijn. Langs de muur staan twee naaimachines zodat Mae, onze dochter, ook achter een naaimachine kan kruipen als ze wil. De kinderen kunnen binnenlopen wanneer ze willen en er zijn stofjes genoeg waarmee ze kunnen knutselen. Het is in een oud gebouw want ik vind oude gebouwen waar een verhaal achter schuilt echt geweldig.

oud gebouw
Het ruikt naar een combinatie tussen meubelstoffen, oude stoelen en etherische oliën en ik voel me blij en voldaan.
Ik heb het in een goudkleurig doosje gedaan met een Franse Lelie en heb het doosje opgeborgen en het doosje nooit meer open gedaan.
Dit is drie jaar geleden als ik dit blog schrijf.

Dingen vallen op zijn plek

Ik geloofde meteen al in Karma maar nu beginnen steeds meer dingen op zijn plek te vallen. Toen ik mijn droom op papier zette werkte ik nog gewoon bij mijn werkgever als relatiebeheerder. De werkelijkheid van mijn leven lag heel ver af van hoe het er in mijn droom uit zag.
Wel was ik natuurlijk als hobby al bezig met stofferen en toen ook ben ik begonnen met mijn blog.

Op 25 september 2014 schreef ik het blog ‘Het prijskaartje van meubelstofferen’. Toen gewoon omdat ik merkte dat veel mensen geen idee hebben wat het bekleden van een meubel inhoudt. Dat het lospeuteren van alle nietjes en verwijderen van oude materialen zoveel tijd kost waardoor het opnieuw bekleden van een meubel vaak duurder is dan iets nieuws kopen. Ik wilde uitleggen hoe het werkt en waarom het niet goedkoper kan.
Dat juist dit blog me zoveel zou brengen twee jaar later had ik niet durven dromen.

Het prijskaartje van meubelstofferen
Als mensen nu op internet zoeken naar wat het kost om een stoel te laten bekleden komen ze heel snel op mijn blog. Ik kreeg eerder ook offerteaanvragen maar ondanks dat ze mijn blog hadden gelezen merkte ik dat de meeste mensen alsnog de prijs te laag inschatten en de meeste offerteaanvragen werden geen opdrachten.
Tot ik besloot om een prijsindicatie te vermelden. Gewoon een richtprijs per soort meubel zodat mensen een idee hebben wat het ongeveer kost.
Het resultaat is dat de offerteaanvragen die ik nu krijg bijna allemaal doorgaan en ik dit jaar al helemaal volgepland sta. En dat allemaal door het zaadje dat ik twee jaar geleden heb gezaaid. Het ene stukje dat ik twee jaar geleden heb geschreven.

Droom wordt werkelijkheid

Mijn leven ziet er al heel erg uit hoe ik het drie jaar geleden heb beschreven en dat heb ik toen alleen gehoopt maar echt niet verwacht. Ik ben dagelijks bezig met oude meubels van klanten uit heel Nederland. Ik heb mijn eigen ruimte waar ik me fijn voel. Allemaal dankzij mijn grootste schat die het volste vertrouwen in me heeft en die het goed vindt dat ik mijn droom najaag. Love you lieve schat.

Het is nog niet de ruimte waar een grote tafel en mijn witte kast past in een oud gebouw maar ik weet zeker dat dit ook ooit gaat lukken. Gewoon vertrouwen in de toekomst en de controle loslaten en dan komt het vanzelf op mijn pad.

Dus wat mij betreft is het antwoord op de vraag, ‘bestaat Karma echt?’ JA!

Noëlle