Vintage

Je vintage stoel schittert weer door aanwezigheid

Stiekem favoriet

Vintage meubels zijn meubels uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Dit kunnen ook design meubels zijn maar zijn vaak meubels die de tijdgeest uit die tijd goed weergeven omdat veel ontwerpen zijn geïnspireerd op andere ontwerpen uit dezelfde tijd. Cocktailstoeltjes uit die tijd hebben veel weg van het ontwerp van een fauteuil dat Theo Ruth maakte voor Artifort.
En veel buisframe stoelen lijken op andere buisframe stoelen. Ook zijn er veel vintage meubels van Deens design die juist weer van hout zijn gemaakt. Maar allemaal prachtig en favoriet bij veel mensen.

Kringloop vondst of erfstuk

Heb jij ook die geweldige retro stoelen gevonden op een rommelmarkt of bij de kringloop? Of is je vintage meubel al lange tijd in de familie en heb je er fijne herinneringen aan? Maar zitten ze niet helemaal lekker omdat de vulling niet meer goed is of is de bekleding gehavend in de tijd?
Zo ook bij Francijn, ze had twee vintage buisframe stoelen gekocht via Marktplaats.
Op zich was de oude mohair bekleding nog wel goed maar een beetje flets geworden. En je voelde de veren door de bekleding heen steken waardoor ze niet zo lekker zaten.
Door voor een geprinte groene stof te kiezen van Designers Quilt met een contrasterende roze bies zijn de stoelen prachtig en heel uniek geworden.
Het verenmatras in de zittingen zijn bewaard gebleven en met extra vulling zitten de stoelen weer heerlijk.

Vintage Review Francijn
Witte streep 11
Overzicht vintage meubels 1

Het is een feestje!

Het bekleden van vintage meubels is elke keer een feestje. Door alle jaren dat een meubel al mee gaat voel je het verhaal dat achter het meubel schuilgaat bijna. De vulling is vaak aan vervanging toe wat het meer uitdaging geeft om er weer voor te zorgen dat de stoel weer lekker zit.
Ik probeer hierbij altijd zoveel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken. In tegenstelling tot veel moderne meubels zijn vintage meubels vast bekleed en bestaan ze niet, of maar deels uit een gestikte hoes. En dat is toch stiekem het echte stofferen!

Jouw meubel ook weer echt aanwezig

Gun je jouw vintage meubel ook een mooie plek in huis, zodat je er net als Francijn de hele dag naar kunt kijken? Vraag dan meteen een offerte bij mij aan zodat je binnen één week weet wat de mogelijkheden zijn.