Ook trots als een pauw?

Elke keer als ik een vraag krijg of ik een prijsopgave wil maken voor een bank, en helemaal bij een hoekbank, dan ben ik een beetje voorzichtig.
Het kost me namelijk best veel tijd om een prijsopgave te maken.
En als het dan van tevoren al een verloren zaak is omdat mensen denken dat het standaard goedkoper is om hun bank te laten bekleden dan nieuw te kopen dan is dat voor geen van de partijen zinvol.

Zo ook toen ik in februari een mailtje kreeg van Maria.
Haar cerise kleurige hoekbank was lange tijd prachtig geweest maar met 3 kleine kinderen waarvan de jongste 8 maanden, waren de tekenen hiervan zichtbaar geworden.
Op een gegeven moment kom je op het punt dat het voor je gevoel echt niet meer kan en wordt het tijd om of de bank opnieuw te laten bekleden of een nieuwe bank te kopen.
Dus vandaar haar mail aan mij.
Ze gaf aan dat ze een beperkt budget heeft en vroeg of ze om kosten te besparen zelf de oude stof kon losmaken.

Losse bekleding

In mijn reactie op haar mail gaf ik voorzichtig aan dat het opnieuw bekleden van een hoekbank even duur of misschien zelfs duurder kon uitvallen dan een nieuwe bank.
Maria had hier al over nagedacht en gaf aan dat ze wist dat ze met een nieuwe bank goedkoper uit kon zijn.
Maar dat ze het ook zonde en onnodige verspilling vond.
Ze wilde toch graag een prijsopgave ontvangen en die heb ik gemaakt.

Oud fiberfill
Schuim

Ik was heel blij dat de opdracht doorging en dat werd alleen maar meer toen de oude bekleding van de bank af was en ik zag hoe goed de kwaliteit van de bank was.
Al het hout van het frame was netjes afgewerkt, de singels en veren waren nog prima, met het schuim was niets mis.
Alleen het fiberfill en de bekleding hadden te lijden gehad door het gebruik in de tijd. Maar dat kan ook niet anders als er jaren lang op een meubel wordt geleefd.
Het was echt heel erg zonde geweest als deze bank op de stort terecht was gekomen.

Dus ja, het kan zijn dat een nieuwe bank kopen even duur of zelfs goedkoper is dan als je het opnieuw laat bekleden. Maar wat als je de besparing van het milieu meeneemt in je overweging?


Hoeveel heb je dan over voor het besparen van het milieu?

Resultaat

Daarom vond ik het zo goed van Maria dat ze verder dacht over mogelijkheden om toch de bank te behouden en het passend te maken binnen haar budget.
Door het zelf los te halen van de oude bekleding heeft ze en haar dierbare bank behouden, en geld bespaart en iets goeds voor het milieu gedaan.

En ik weet zeker dat elke keer als ze naar haar ‘nieuwe’ bank kijkt, ze trots is als een pauw omdat ze zelf ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het opnieuw te bekleden van de bank.

Pauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.