Mijn langgezochte passie

Wie is er niet stiekem een beetje jaloers op iemand die vanaf jongs af aan al weet wat hij wil gaan doen later. Die op jonge leeftijd zijn ‘langgezochte’ passie heeft gevonden. Iets waar je blij van wordt. Waar je niet over uitgepraat raakt.
Waarvan je begint te stralen als iemand er naar vraagt.

Uit de hemel gevallen

Mijn langgezochte passie kwam op een bijzondere manier naar voren.

Mijn langgezochte passie

Het enige dat ik wist toen ik jong was en op de middelbare school zat was dat ik nooit op kantoor wilde werken. Iets met mijn handen. Maar met alleen die omschrijving is het lastig om een opleiding of baan te vinden.
Dus toen ik me na school ging inschrijven bij een uitzendbureau kwam ik toch op kantoor terecht. Maar héél diep van binnen bleef er iets aan mij knagen.

Tot ik in 2004, op een zonnige zaterdagmiddag, lekker in de tuin zat met een tijdschrift. Ik las een ingezonden brief van iemand. Waar het over ging weet ik niet eens meer.
Maar één woord onder aan de brief veranderde in één klap mijn leven. Onder de brief stond een vrouwennaam en daarachter stond, meubelstoffeerder.

Ik had geen idee wat er op dat moment met me gebeurde. Ik werd blij, vrolijk, enthousiast, zenuwachtig, mijn hart ging sneller kloppen, ik begon te stralen, alles tegelijk. Dat was het! Het ‘iets met mijn handen’, waar ik naar op zoek was.
Ik kende het beroep meubelstoffeerder natuurlijk wel maar had het nooit gezien als vrouwenberoep.

Vanaf dat moment liet het me niet meer los. Ik droomde erover, dacht er de hele dag aan, werd blij als ik er over praatte met iemand. Dit is het! Mijn langgezochte passie op een heel onverwacht moment. Blijkbaar vind je het als je stopt met zoeken. Komt het op je pad als het zo moet zijn.

Ik geloof niet in toeval. En jij?

Noëlle

9 reacties op “Mijn langgezochte passie”

 1. Lieve Noelle,
  Gefeliciteerd met de start van je blog. Alweer een stap in de richting van de verwezenlijking van je droom. Mooie layout, harmonische kleuren, leest lekker. Je gaat het vast helemaal maken, want passie wordt altijd herkend. Ik ben heel benieuwd naar je volgende posts.

 2. Hallo lieve Noëlle,
  Ja, dit is het! Ziet er qua vormgeving, layout en kleurstelling heel mooi uit! Maar het belangrijkste is natuurlijk, het volgen van JOUW HART en dit is een goede ondersteuning daarbij.

  Je zult gemerkt hebben, dat voor mij dit al acht jaar de fotografie is en ik het belangrijkste, wat ik heb ervaren is het volgende. Als je in jezelf geloofd en dat met anderen deelt, dat gaat deze gedachte (want alles begint met een gedachte en dat omschrijf je ook mooi) over de hele wereld heen. Jij hebt de steen (lees gedachte) in de zee gegooid en dit heeft een ‘rimpeling’ gegeven, een rimpeling, die nooit meer te stoppen is! Die rimpeling is jouw ontwikkeling en die gaat het helemaal maken.

  Ik wens jou heel veel succes met dit gestarte proces en stop er al je liefde in, dat zullen mensen altijd voelen en positief waarderen. Heel veel liefs en XXX, je vader.

 3. Dank je wel. Ik ben er zelf ook heel blij mee. Als er meerdere berichten op staan wordt de homepage nog mooier. Dat zie je binnenkort.

 4. Het is inderdaad weer een stapje dichterbij mijn droom :-).
  En ik ga zeker ook jouw foto’s gebruiken voor mijn meubels en accessoires. De gekleurde stoelen foto zou ik bijvoorbeeld heel leuk vinden op een kussen.
  X Noëlle

 5. Hai Noelle! 🙂

  Nou moest ik hier toch even op reageren! 🙂 Aller eerst, wil ik even kwijt, dat ondanks ik je eigenlijk helemaal niet (goed) ken, vind ik dit een echte Noelle blog. God knows why, maar vind het echt zo. Erg leuk, rust, mooi qua vormgeving en kleur.

  Ik denk dat ik toch maar eens moet gaan stoppen met het zoeken naar mijn passie dan. Ik heb inderdaad ook vanaf kleins af aan gezegd niet op kantoor te willen werken, maar ook iets te willen doen met m’n handen.. Maar wat.. Ik kan best veel, maar doe alles maar kort.. Een wispelturige creabea! 🙂

  Liefs xx

 6. […] ik 8 jaar geleden onverwacht Mijn langgezochte passie vond ben ik meteen op internet gaan zoeken of ik een opleiding kon vinden. Helaas vond ik alleen […]

 7. Wauw Noëlle!
  Erg mooie site. Geeft altijd zo’n mooi gevoel om iemand zijn eigen pad te zien creëren en bewandelen. Sometimes dreams do come true!

  Succes en vooral veel creativiteit en plezier met alles gewenst!

 8. […] Eigenlijk kan ik niet kiezen wat ik het leukste vind. Alles is leuk. Van het loshalen van de oude bekleding en vulling om zo te ontdekken wat er allemaal onder zit. Ook al betekent dit het loshalen van duizenden nietjes en het openhalen van mijn handen. Of het schuren, opnieuw lijmen en schilderen waarbij je ziet dat het vorm begint te krijgen en weer mooi wordt. Of het spannen van singels, het koppelen van veren, het op maat snijden van koudschuim, inpakken met  fiberfill en het uiteindelijke stofferen waarbij je echt ziet of het wordt zoals je bedacht hebt. Overal word ik even blij van. En dan als laatste ook nog schrijven over de reis naar het eindresultaat en het plaatje is compleet. Dit is geluk. […]

 9. […] Benieuwd naar het begin van mijn dromen? Dit kun je lezen in ‘Mijn langgezochte passie‘. […]