Meubelstoffeerder

Meubelstoffeerder Apeldoorn

Wie een meubelstoffeerder in Apeldoorn zoekt is bij Fotovintage aan het juiste adres.

Verkooppagina Titel
Witte streep 14

Meubelstoffeerder Apeldoorn

Heb je ook een geliefd meubel die liefde en aandacht kan gebruiken? Waar je ooit heel blij mee was maar nu een beetje een doorn in je oog is? Het atelier van Fotovintage Meubelstoffering zit in het centrum van Apeldoorn, aan de Schotweg 4-B (zijstraat van de Asselsestraat tussen De Schaar en Brenda) maar ook klanten van ver buiten Apeldoorn weten de weg naar Fotovintage te vinden.

Stoelen laten bekleden

Of je nu stoelen wilt laten bekleden, een (hoek)bank, een hocker of krukje, een (oor)fauteuil of een hoofdbord van een bed. Het kan allemaal. En of je nu een Design, Vintage, Retro, Antiek, Klassiek of Modern meubel hebt. Dit maakt het stofferen juist zo leuk omdat elk meubel weer anders is.

Kosten stoel bekleden

De kosten van het bekleden van een stoel (of ander meubel) varieert. Het hangt af van de grootte van het meubel. Hoeveel stof er nodig is en welke soort stof (een wol is duurder dan een polyester stof). En wat er naast het stofferen moet gebeuren. De vraag is dan altijd eerst ‘Is mijn stoel het waard‘? En daarna wat kost het dan? Benieuwd wat er bij komt kijken en waarom het kost wat het kost? Dit vind je op ‘Kosten stoel bekleden‘.

Design stoel

Omdat Design meubels in het hoge prijssegment vallen bij aanschaf en hun waarde behouden, wordt er vaak gekozen om deze meubels opnieuw te laten stofferen Als de stof versleten is of vies geworden of niet meer in het interieur past. Vooral de design meubels die niet meer gemaakt worden zijn vaak collectors items geworden en hebben om die reden al extra waarde.

Design bureaustoel

Design bureaustoelen zoals bijvoorbeeld deze van Kartell Moorea en de Eames EA124 zijn prachtig en met een nieuwe bekleding kunnen ze weer jaren mee.

Tuinstoel design

Heb je (design) tuinstoelen en zakken de losse kussens in of zijn de hoezen verkleurd of vies geworden? Denk dan zeker eens aan het opnieuw laten vullen van de kussens of laat nieuwe hoezen maken. Je kunt dan weer jaren opnieuw genieten en als je kiest voor juist een hele andere kleur stof heb je zelfs weer hele ‘nieuwe’ meubels.

Design stoelen eetkamer

Naast de woonkamer wordt er ook veel tijd doorgebracht aan de eettafel. Voor gezellige etentjes met vrienden, om bij te kletsen met je beste vriendin maar tegenwoordig ook vaak om te werken.
Dan is het toch fijn als je weer kunt genieten van je (design) eetkamerstoelen?
Deze Mademoiselle van Philippe Starck, De Wit 3211 van de Gebroeders De Wit en Gelderland Zoom 925 zijn geweldig!

Design fauteuil

Gaaf toch, als je design fauteuil die je al jaren hebt, misschien zelfs wel bij je ouders thuis heeft gestaan vanaf dat je klein was, de show steelt nadat het opnieuw is bekleed! De Artifort F587 en de Eames Lounge chair vallen toch wel onder de fauteuils onder de Design fauteuils (vind ik persoonlijk :-)). Maar je kunt met elke fauteuil bij Fotovintage terecht.

Vintage design stoel

Er zijn natuurlijk heel veel nieuwe design meubels die op dit moment in de collectie van verschillende leveranciers te koop zijn. Maar vintage design meubels zijn toch extra speciaal. Dat een meubel dat in de jaren ’60 is ontworpen nog steeds zo populair is, daar kan je als ontwerper toch alleen maar van dromen.

Vintage eetkamer stoel

Vintage is alles dat in de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 is gemaakt en dat maakt dat meubels uit die tijd een heel verhaal met zich mee dragen. Als je er over nadenkt is het toch bijzonder om meubels in huis te hebben die vroeger door je ouders of opa en oma nieuw zijn gekocht en al een heel leven meegaan.
Extra reden om deze meubels een ere plaats in huis te bezorgen en opnieuw te laten bekleden.

Retro eetkamer stoel

Het verschil tussen vintage en retro is dat retro niet is gemaakt in de jaren ’30, ’40, ’50, ’60, ’70 en ’80 maar in een latere tijd gemaakt en geïnspireerd op deze tijd en vintage wel. Maar dat maakt het niet minder mooi. Dus of je nu retro of vintage (eetkamer) stoelen hebt die hun beste tijd hebben gehad, als ze opnieuw bekleed zijn worden het weer pareltjes.

Antieke stoelen

Antieke meubels zijn meubels die ouder zijn dan 100 jaar. Je hebt dus barok stoelen die vallen onder antiek en stoelen die doordat ze later zijn gemaakt niet in die categorie vallen.
Ze zijn wel allebei van hout gemaakt met vaak mooi houtsnijwerk en meestal vast gestoffeerd met jute singels, springveren, crin of paardenhaar en blauwe watten.

Klassieke stoelen

In tegenstelling tot antiek kunnen klassieke meubels in alle tijden gemaakt zijn. Het is de stijl die een meubel klassiek maakt en niet de tijd waarin het gemaakt is.

Moderne bank

Alle meubels die de afgelopen 20 jaar zijn verkocht en een strakke uitstraling hebben vallen onder de moderne meubels. Heb je een moderne bank die je nog steeds mooi vindt maar waarvan de bekleding vies of versleten is? En viel deze bank in het hogere prijssegment? Dan is het zeker waard om opnieuw te laten bekleden.

Heb je vragen?

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hier onder een selectie van de meest gestelde vragen.

  • Is mijn meubel het waard om opnieuw te laten bekleden? Als je naar de redenen kijkt waarom anderen hun meubel laten bekleden is er geen meubel dat het niet waard is. Het ligt dus vooral aan de reden waarom. Is jouw reden één van de 5 redenen dat het het waard maakt? Kijk op ‘Is mijn meubel het waard’ of dit ook voor jouw meubel geldt.
  • Mijn meubel is het waard. Hoe gaat het dan in zijn werk? Het is heel makkelijk. Je maakt foto’s van je stoel, bank, fauteuil of hocker en stuurt deze per mail of whatsapp naar mij toe en je ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte. Je leest in ‘Werkwijze Fotovintage‘ hoe het van begin tot eind in zijn werk gaat.
  • Ik heb een goed gevoel bij Fotovintage maar ik woon niet in de buurt. Veel klanten die niet in de buurt van Apeldoorn wonen en toch voor Fotovintage kiezen doen dit doordat ze hier een goed gevoel bij hebben. Het laten bekleden van een dierbaar meubel brengt emoties naar boven en dat begrijp ik heel goed. In Meubel bezorgen zie je waar veel andere klanten voor kiezen en wat de opties zijn.
  • Wat zijn de kosten voor het opnieuw bekleden van mijn meubel? De enige manier om daar achter te komen door het aan te vragen van een offerte. In Offerte aanvragen leg ik je precies uit hoe je dit doet.

Nog andere vragen?

Bel me! App me! Mail me! Kom langs! Onder contact zie je alle opties hoe je me kunt bereiken.

Zoek je een meubelstoffeerder in Schiedam? Ga dan naar MaartWerk Meubelstoffering. +