Levensslinger

Ik merk dat ik vaak het woord wonderlijk gebruik. Dat komt omdat ik me regelmatig verwonder over hoe dingen gaan.

Het begon allemaal al met het wonderlijke dat ik door het lezen van een ingezonden brief mijn passie ontdekte. Alleen maar omdat er onder aan de brief een vrouwennaam en ‘Meubelstoffeerder’ stond. Ik vind meubelstofferen echt het mooiste vak dat er is. De combinatie tussen met je handen werken, van oude spullen weer wat moois maken, de herinneringen die bewaard blijven is prachtig. Maar met alleen het stofferen in opdracht mis ik het creatieve dat ik ook zo leuk vind.
Levensslinger

Daarbij vond ik het altijd al jammer dat mooie foto’s vaak verborgen blijven op de harde schijf van een computer of in een boek in de kast. Het is toch veel leuker als je er elke dag van kunt genieten omdat je het in huis tegenkomt. Zo is het idee ontstaan om foto’s op meubelstof te laten printen en dit stoelen te bekleden met deze foto’s.

Ook met ontmoetingen verlopen dingen af en toe wonderlijk. Toen onze dochter net geboren was dronken wij regelmatig koffie bij een koffiewinkel in de stad. Meestal zaten we lekker buiten op het terras, ook in de winter en kletsten we met iemand die in de winkel ernaast werkte. We hadden geen idee van elkaar hoe we heetten maar het was wel elke keer gezellig. De winkel ernaast verdween en zo ook de gezellig gesprekken, tot we elkaar jaren later weer tegen kwamen op het schoolplein omdat haar dochter en onze kinderen op dezelfde school zaten. In groep 3 kwamen haar dochter en onze zoon ook nog bij elkaar in de klas en zo ontstond er een vriendschap tussen Mariska en mij waarin we elkaar regelmatig zien en waar ik heel blij mee ben.

Levensslinger

Vanuit het idee om te gaan bekleden met foto’s geprint op meubelstof begon de zoektocht naar partijen die dit voor mij konden printen. Mariska vroeg of ik De Textiel Fabriek kende, een bedrijf ook in Apeldoorn die stoffen print voor kussens. Ik kende het niet maar ben meteen gaan bellen om te vragen voor de mogelijkheden. Dat telefoongesprek was mijn eerste ontmoeting met Mirjam.

Mirjam bood aan om meteen na het gesprek naar me toe te fietsen om de stof te laten zien waar zij op print en de mogelijkheden te bespreken. We voelden meteen in klik en ook daarna hielden we nog contact. Elke keer als wij elkaar zagen bruisten de ideeën en zaten we zo een paar uur te praten en bleek dat we heel veel hetzelfde denken. Terwijl we op andere gebieden juist weer heel verschillend zijn maar elkaar daardoor juist heel goed aanvullen.

Als vanzelf ontstond Vintage in the Spotlight. Een webwinkel met daarin zoals de naam al zegt ‘Vintage’ stoelen en lampen van Fotovintage. Gecombineerd met kussens met foto’s van De Textiel fabriek en foto’s van Cees de Wilde die allebei houden van close ups van items waardoor ze ‘in the Spotlight’ komen te staan. Er ontstaan zo woonkamertjes waarbij je unieke combinaties kan maken van stoelen met bijpassende lampen en kussens of met lampen en foto’s aan de muur.

Levensslinger

Vorig jaar werd er een reünie georganiseerd door twee oud collega’s van mijn werk. Iedereen die er werkte tussen 1994 en 1998 (de goede oude tijd) werd uitgenodigd. Zelf was ik nog niet zo lang weg dus sommigen die er ook nog werkten had ik pas nog gezien. Maar er waren ook collega’s bij die al veel eerder waren weggegaan dus het was leuk om hen weer te zien. Eén van die collega’s, Ruud die in 1996 al bij een ander bedrijf is gaan werken, had gezien op Facebook wat wij maken. Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van hem dat zijn vrouw een tweede winkel ging openen in Raalte. En de vraag of wij het leuk zouden vinden als zij een aantal van onze producten zouden gaan verkopen. We zijn er heen gegaan om dingen te bespreken en iedereen was enthousiast. Dus nu staan er Meubels en Lotek Lampen en liggen er Kussens van VITS bij HYPE.

Het is een mooie levensslinger geworden. Van meubelstofferen, naar foto’s op meubelstof, naar Mariska, naar De Textiel fabriek, naar Mirjam, naar Vintage in the Spotlight naar reünie, naar Ruud, en naar HYPE. Ik ben heel benieuwd waar de levensslinger nog meer heen gaat.

Noëlle

Foto’s: Pinterest