Gispen opnieuw laten bekleden

Heerlijke klassieker

Een ontwerp dat na zoveel jaar nog steeds te zien is in veel huishoudens kun je toch zeker onder de mooie klassiekers scharen. Het verchroomde buizenframe blijft mooi en ze zitten ook nog eens heerlijk. Dit is zeker de reden dat ‘oorspronkelijke’ bureaustoelen stoelen nu veel worden gebruikt als eetkamerstoel.

Weer als nieuw

Heb je Gispenstoelen die liefde en aandacht kunnen gebruiken? Met het polijsten van het chroom en het bekleden met een mooie meubelstof zijn ze weer als nieuw en staan ze (weer) prachtig in je huis.
Of zoek je juist Gispen die naar jouw wens worden bekleed?

Zo ook bij Tineke

Tineke was op zoek naar 6 Gispenstoelen en ze zag het helemaal voor zich, bekleed in een hemelsblauwe fijne ribstof. Ik had er 4 te koop staan in het model dat ze mooi vond dus die heb ik voor haar bekleed en daarna ben ik op zoek gegaan.
Na een lange zoektocht om er nog twee te vinden van hetzelfde model, met dezelfde zwarte sokjes, bakelieten armleggers, chroom nog mooi, niet doorboord met zichtbare schroeven en betaalbaar, is het gelukt.
Nu de muren in haar huis zijn gestuukt en de vloer is geschuurd en gelakt staan de ‘nieuwe’ stoelen prachtig en kan ze er elke dag van genieten.

Gispen Review 1

Heb je Gispen, zoek je Gispen of wil je ze wegdoen?

Mooie meubelstoffen

Eén van de veel gebruikte meubelstoffen voor de Gispen is de fijne rib, verkrijgbaar in mooie kleuren.
Ook gebruik ik vaak de Stavanger van Keymer Essential Fabrics.
Naast dat ze mooie (felle) kleuren hebben, is bij veel van de kleuren de stof geweven met twee verschillende kleuren draden. Daarbij is het een mooie stevige stof uit de Care en Clean collectie.
Dit zijn behandelde stoffen die makkelijk schoon te maken zijn, wat heel fijn is bij eetkamerstoelen.
Reden genoeg om een kijkje te komen nemen in mijn atelier.

Stavanger van Keymer Essential Fabrics

Kleuren stavanger

Verschillende modellen

Favoriete modellen zonder leuning zijn de Gispen 101, Gispen 106, Gispen 107, Gispen 108 en de Gispen 116.
Ook zijn deze stoelen te krijgen met bakelieten leuningen (Gispen 201, Gispen 206, Gispen 207, Gispen 208 en de Gispen 216.

Gispen
Gispen 212