Dit is geluk

De afgelopen jaren hebben we duizenden foto’s gespaard. En alles staat op de computer en voor de veiligheid is er ook nog een back-up. Maar echt naar de foto’s kijken doen we eigenlijk bijna nooit.
Zo zonde is dat.

Daarom vind ik het zo leuk om mooie foto’s te combineren met meubels en accessoires.
Op deze manier haal je de foto’s als blijvende herinnering in je leven in plaats van weggestopt in een mapje op de computer.

Wat is jouw mooiste foto?

Voor aan de muur in de woonkamer wilden we graag een mooie grote foto van onze kinderen.
Maar deze keer wilden we het graag laten maken door een fotograaf.
Spannend hoor als je in je hoofd hebt wat je graag wilt en het dan los moet laten omdat de ander niet in jouw hoofd kan kijken.
Maar uiteindelijk is het nog mooier geworden dan ik had durven dromen.
En eigenlijk kon ik niet kiezen tussen twee foto’s.
Daarom hangt er nu één aan de muur en heb ik andere op een stoel gestoffeerd.

Deze stoel had ik al jaren liggen. Al jaren omdat ik er stiekem heel erg tegenop zag om er aan te beginnen. Gek eigenlijk dat het idee over de hoeveelheid werk, je ergens als een berg tegenop kan laten zien. Zelfs als je het heel leuk vindt om te doen.
Ik was heel erg bezig met het eindresultaat en niet met de leuke weg naar het eind resultaat toe.
Dit is iets dat ik zeker geleerd heb de afgelopen jaren.
Ik geniet nu van elke kleine stapje en daarom was ik er nu ook klaar voor om aan de stoel te beginnen.

Dit is geluk bewerkt 1

Behoorlijke klus

Dit is dan ook wel de stoel die er het slechtst aan toe is van alle stoelen die ik ooit heb opgeknapt.
Hij lag niet alleen helemaal uit elkaar. Maar de mensen van wie het geweest is hielden van verandering blijkbaar want de stoel is eerst wit geschilderd, toen goud en als laatste zwart. Tel daar bij op dat alle verf afbladderde en je hebt een behoorlijke klus.

Maar als je dan lekker buiten gaat zitten op een mooie zonnige dag, onder een parasol, muziekje erbij, een flesje water en een verfbrander, dan is het meteen geen opgave meer. Een paar uur later was alle verf er af, nog even schuren en alle houtverbindingen die nog een beetje vast zaten los tikken en je houdt een hoopje stoel over.

Daarna kon het puzzelen beginnen. Met houtlijm en spanbanden in de aanslag heb ik alle houtverbindingen opnieuw gelijmd en werd het vanzelf weer een stoel. Daarna in de grondverf en aflakken en opnieuw opbouwen.

Dit is geluk

Eigenlijk kan ik niet kiezen wat ik het leukste vind. Alles is leuk. Van het loshalen van de oude bekleding en vulling om zo te ontdekken wat er allemaal onder zit. Ook al betekent dit het loshalen van duizenden nietjes en het openhalen van mijn handen.
Of het schuren, opnieuw lijmen en schilderen waarbij je ziet dat het vorm begint te krijgen en weer mooi wordt. Of het spannen van singels, het koppelen van veren, het op maat snijden van koudschuim, inpakken met  fiberfill en het uiteindelijke stofferen waarbij je echt ziet of het wordt zoals je bedacht hebt. Overal word ik even blij van.
En dan als laatste ook nog schrijven over de reis naar het eindresultaat en het plaatje is compleet.

Ben je benieuwd waar het allemaal mee begon? Het begon bij mijn langgezochte passie :-).

Collage Yin Yang
Yin Yang_bewerkt-1

Noëlle

Eén reactie op “Dit is geluk”

  1. […] Op mijn blog Fotovintage.nl heb ik hier een artikel over geschreven ‘Dit is geluk‘ […]