Design

Logo insta

Jouw design stoel verdient een plek in de spotlight

Verfijnde kunst

Als je kijkt naar het woord design (ontwerp) is eigenlijk alles design. Alles is een keer door iemand ontworpen. Maar een ‘echt’ design meubel valt eigenlijk een beetje onder kunst.
Qua ontwerp, verfijndheid en vorm zijn de meubels heel anders dan andere meubels en lijken niet op welke eerder ontwerp dan ook. Daarom zijn design meubels ook blijvend mooi voor veel mensen, helemaal als ze opnieuw zijn bekleed.

Heel bijzonder als je een prachtig meubel in huis hebt dat is ontworpen door een bekende ontwerper want hiermee onderscheidt je je van anderen. Het is letterlijk een blikvanger in je woonkamer.

Buiten de spotlight

Heb jij ook een design meubel dat je liever wegstopt in een hoekje in plaats dat het op een plekje in de Spotlight staat? Omdat de bekleding kapot of vies is of niet meer past in je interieur?
Zo ook bij Paul, zijn Artifort Groovy (ook wel M-chair) was al 25 jaar in zijn bezit en het stond al een tijd in de schuur omdat de stof verschoten was en er een scheur in de bekleding zat.
Nu de woonkamer is verbouwd was het tijd om de stoel weer het plekje in huis te geven dat het verdiend.

Design Review Paul 1

Het was een hele klus om de Groovy van Paul opnieuw op te bouwen met nieuw schuim.
Het oude schuim is gegoten in een mal en is niet overal even dik dus het is sculpturen met laagjes schuim. Maar na er drie gedaan te hebben op deze manier draai ik hier mijn hand niet meer voor om.

Design Review Paul 2
Witte streep 13

De afgelopen jaren heb ik diverse design meubels opnieuw mogen bekleden van grote merken zoals Artifort, Ligne Roset, Gispen, Eames, Corbutier, Roche Bobois, Phillipe Starck, Yngve Ekström, Stokke en dat vond ik geweldig.

Overzicht design meubels

Schakel tussen het verleden en de toekomst

Het opnieuw bekleden van design meubels vind ik heel leuk omdat je vaak eerst moet ontdekken hoe de stoel in elkaar zit. Je voelt dat er is nagedacht over het ontwerp en de afwerking is van binnen tot buiten verfijnd. Ook het werken met de mooiste stoffen is heel fijn.
Vaak zijn deze meubels al lang in bezit of zelfs een erfstuk en ik vind het fijn om de schakel te zijn tussen het verleden en de toekomst.

Jouw meubel ook weer in de spotlight

Heb jij ook een design meubel dat weer een plekje in huis verdiend zodat je er weer van kan genieten?
Alle reden om foto’s te maken en naar mij toe te sturen zodat ik binnen één week een offerte voor je kan maken.

De rest van mijn site ontdekken?

Wil je nog verder rondkijken op mijn site? Klik dan op de afbeelding hieronder voor mijn hoofdpage.

Screenshot 2024 02 09 20 50 17 21 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12