Cursus Meubelstofferen

Cursus meubelstofferen Titel 1
Witte streep 14

Hobby stoffeerder

Als eerste wat leuk dat je zelf je meubel wilt gaan bekleden. Meubelstofferen is namelijk het leukste dat er is, weet ik uit ervaring. Het is daarom een feest om elke maandagavond onderdeel te zijn van een groep cursisten die het vak even leuk vinden als ik en ik ben als een ‘moeder gans’ zo trots op de resultaten van ‘haar kuikens’. Ooit ben ik ook begonnen als hobby stoffeerder (al wist ik bij het uitpeuteren van het eerste nietje al dat ik dit altijd wilde doen).

Duwtje in de rug

Heb je ook een stoel die je graag zelf wil bekleden maar twijfel je of je het wel helemaal in je eentje kan? Of heb je niet de juiste gereedschappen om het te doen? Of vind je het gewoon gezelliger om het samen te doen? Dan kun je bij Fotovintage Meubelstoffering de Workshop Meubelstofferen volgen.

Maar ook als je net als Lisette een hobby zoekt. In 2017 kreeg ik een berichtje van Lisette waarin ze vroeg of ik wist waar ze een cursus meubelstofferen kon volgen. Dus ik antwoordde, bij mij! Al had ik daar tot dan toe helemaal nog niet over nagedacht. De cursus meubelstofferen was geboren en inmiddels heeft ze al aardig wat stoelen voor familie en vrienden bekleed (dit kan alleen als er niet teveel mensen op de wachtlijst staan).

Cursus Review Lisette

Maandagavond is workshopavond

Elke maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur is bij Fotovintage de cursus meubelstofferen.
Je koopt een strippenkaart van 6 lessen, je neemt je eigen stoel mee en ik leer je stap voor stap hoe je je stoel opnieuw opbouwt (als dat nodig is) en weer netjes bekleedt zodat je er weer jaren van kan genieten. Er zijn 5 plekken beschikbaar per avond en iedereen werkt hierbij op zijn eigen tempo. Dus geen druk, alleen maar gezelligheid.

Workshop 2

Dit wil ik ook!

Lijkt het je ook leuk om samen met andere enthousiaste mede-cursisten je eigen stoel te leren bekleden? Zo werkt het:

 • Je stuurt foto’s van het meubel dat je wilt bekleden. Ik kan dan aan de hand van de foto’s beoordelen of het haalbaar is om het zelf mooi te bekleden.
 • Strippenkaart van 6 lessen. Je koopt een strippenkaart van 6 lessen. Of dit genoeg is hangt af van het meubel, of je de stoel thuis al kaal maakt of tijdens de les, en hoe snel je werkt. Als de strippenkaart vol is koop je weer een nieuwe strippenkaart van 6 lessen.
 • Je hoort of je meteen kan beginnen of dat er een wachtlijst is. Op dit moment zijn er drie plekken vrij op de maandagavond en drie plekken vrij op de donderdagavond.
 • Je kan beginnen! Op de eerste cursusavond neem je je meubel mee, begin je met het kaal maken of opnieuw opbouwen van je stoel en zoek je de stof uit. Je stoel kan in mijn atelier blijven tot het klaar is.
 • Even onthaasten. Na een dag werken, naar huis, eten koken en door…, is het fijn om eerst even te onthaasten met een bakje koffie of thee en wat lekkers. Dit is altijd een gezellig moment om mee te beginnen. Ook tussendoor staat er koffie, thee, water en lekkers voor je klaar dus pak gerust.
 • Aan het werk. Ik help je op weg en daarna werk je aan je eigen stoel tot dit stukje klaar is en weer nieuwe uitleg nodig is. Of bij vragen tussendoor hoor ik het. Je hebt je ‘eigen’ gereedschappen tot je beschikking zodat je niet op een ander hoeft te wachten.
 • Opruimen. Rond 21.30 uur beginnen we met opruimen zodat alles weer veilig is opgeborgen voor de volgende les.

Praktische informatie

 • Wanneer is het? Op maandagavond en donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.
 • Waar is het? Bij Fotovintage Meubelstoffering, Schotweg 4-B, 7311 DT Apeldoorn (zijstraat van de Asselsestraat tussen De Schaar en Brenda). Voor de routebeschrijving kijk bij contact.
 • Kan ik daar mijn auto parkeren? Er zijn twee plekken op eigen terrein maar ook langs de weg kan je gratis de auto parkeren.
 • Wat kost het? Dat hangt af van het aantal lessen dat nodig is, de uitgekozen stof en de benodigde materialen.
 • Wat kost een strippenkaart? Een strippenkaart van 6 lessen kost € 165,00.
 • Wat is ingegrepen? Inbegrepen is de begeleiding, koffie, thee en wat lekkers (en de gezelligheid).
 • Wat komt er nog bij? De meubelstof en de benodigde materialen.
 • Mag ik mijn eigen stof meenemen? Om het cursusgeld laag te houden ‘moeten’ de materialen en de meubelstof in mijn atelier worden ingekocht. Wil je toch perse eigen meubelstof gebruiken dan breng ik € 25,00 per benodigde meter in rekening als compensatie.
 • Wat als ik een avond niet kan? Als je het maximaal 24 uur van tevoren meldt is dat geen probleem. Ik kan dan iemand anders vragen of ze je plekje voor die avond willen opvullen. Meldt je het later dan wordt er een strip van je strippenkaart afgeschreven.
 • Als ik op de cursusavond niet kan, kan ik dan inhalen op de andere avond? Als er op die avond een plek vrij is kan dat zeker!
 • Vliegende keep. Sta je op de wachtlijst, woon je in de buurt, heb je op maandag of donderdagavond niets te doen en wil je vast af en toe een avondje aan je stoel werken? Dan kun je ook aanmelden als ‘vliegende keep’. Dan kan het zijn dat ik je een paar uur van tevoren pas vraag of je kunt, als er laat wordt afgemeld. Kun je, dan leuk! Kun je niet, dan geen probleem.
Workshop 1
Cursus meubelstofferen Call to action

Algemene Voorwaarden Cursus Meubelstofferen

Voor meer informatie vindt je de Algemene Voorwaarden Cursus Meubelstofferen